compromis sau caritate

Da! In niste ani de tv, vreo 10 de radio si suma lor petrecuta pe scena, la evenimente, donatii, licitatii…am auzit de multe ori textul “io dau, dar unde se scrie?”. Ok. Pot fi de acord si cu asta. E un mecanism pe care l-a faurit societatea moderna. Nu romanii, nu Romania. Daca la finalul evenimentului tragi linie, aduni o suta de mii si ii trimiti la copii, putin te mai intereseaza sueta de la ceaiul dansant de dupa. Inghit in sec. Merg mai departe si sper ca data viitoare sa strang mai mult. E o arta sa strangi bani. Am vazut megabaluri cu meniuri exagerate si lux opulent, la care nici nu s-a anuntat suma stransa la final, desi in sala erau numai burghezi. Am vazut intalniri prietenesti, cu oameni fericiti ca ajuta, nu plansi si cu steagul coborat dintr-o falsa “solidaritate” care ii tinea exact pana in masina cu sofer, unde s-au strans sume care au dat peste cap toate sperantele organizatorilor. Ultima data am vandut un desen facut cu tempera pe un a3 cu 800 de milioane. Omul nu a vrut sa fie mentionat. Nu, nu sunt armasar pur sange al caritatii…trag si eu la o caruta. In fata mea trag cai mai frumosi, mai vizibili, mai coerenti, mai experimentati si mai credibili. Hai sa nu-i scuipam!

Afisari: 2789 | Publicat la: 19.03.2009 08:35 in: , 4 comentarii »
 

4 Responses to “compromis sau caritate”

  1. Dorinta de a ajuta. Compromisurile sunt zona de gri intre a face si a nu face.Nu ai cum sa eviti zona.Este chiar necesara. La fel ca intr-o fotografie alb-negru…fara tonuri de gri albul si negrul s-ar anula.

  2. …da “e o arta sa strangi bani” si nu credeam ca o sa pot cere vreodata in numele altora…dar e chiar usor atunci cand vrei cu adevarat, Dumnezeu are grija sa-ti inlesneasca calea…va multumesc ca sunteti asa frumosi prin suflet…

  3. din pacate, indivizii care vor sa-si vada numele pe toate gardurile, indivizi cu bani, sunt din ce in ce mai multi.
    cunosc cazul unor oameni, am si scris despre el, care de la craciun stau sub niste tevi de termoficare, la 200 de metri de primarie, cu vedere de la strada principala. Acolo pot fi intalniti un barbat care are grija de fiica sa de 17 ani, o copila care la randul ei are un copil de un an si 3 luni.
    Nimeni nu s/a interesat de ei si, cu toata campania mea, nu s/a putut face nimic. Mai exact, nu s/a vrut. Intrebarea a fost, de fiecare data, “eu ce castig la faza asta”? Dezgustator.

  4. Buna ziua, vreau sa donez niste lucruri persoanelor afectate de inundatii. Exista in Bucuresti centre de colectare pentru a face acest lucru? Am vazut pe site-ul antenei 1 doar conturi de banci. Va rog foarte mult, in cazul in care exista masini care transporta ajutoare catre acele localitati, sa afisati adresele de unde pleaca pentru a putea contribui cu ce putem fiecare. Va multumesc mult.

Lasa un comentariu