Invata o meserie!

Dani Otil 006

una din problemele romanilor vine de aici:
-cam prea des ospatarul e ciufut pt ca stie sigur ca el poate mai mult si ar fi mai corect ca el sa fie managerul restaurantului. dar intre timp isi face meseria prost.
-de prea multe ori vanzatorul pufaie in timp ce ii ceri detalii, pt ca e convins ca mult mai bine i s-ar potrivi pozitia de director… si tot asa…

e normal sa iti doresti mai mult…. mai bine… mai banos… dar oare nu ardem niste etape?
scoli care te fac direct director nu am gasit. am gasit de curand un proiect interesant tare:

o’SCAR, Scoala Comerciala Austriaca din Romania, care presupune introducerea a doua clase de formare profesionala in meseria de comerciant-vanzator la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu”. Proiectul este initiat de Ambasada Austriei si ofera tinerilor posibilitatea de a face practica intr-una dintre cele 7 companii mari din Romania implicate in proiect: BILLA, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, HUMANIC și kika. Si, pe langa asta, elevii pot primi o bursa de pana la 400 de lei -banutii lor.

Afisari: 17946 | Publicat la: 29.05.2015 03:15 in: 4 comentarii »
 

4 Responses to “Invata o meserie!”

  1. Salut!
    Proiect de genul acesta sunt si in alte domenii. Scoli profesionale (gen arte si meserii), sustinute de companii multinationale. La Hunedoara, compania Draxlmaier este implicata in pregatirea teoretica si practica a 3 clase de viitori electromrcanici.

  2. buna ziua, dani , eu sunt din oradea, fiul meu e cls XI-a acuma si as vrea sa stiu daca este si o filiala in oradea
    multumesc

  3. ministrii care si-au propus sa reformeze scoala romaneasca refuza sa comunice cu investitorii externi si autohtoni. daca ar exista o dezbatere aplicata sunt convinsa ca ambele parti ar ajunge la un numitor comun. eficienta sistemului de invatamant s-ar regasi in reducerea somajului pentru tanara generatie. asimilarea informatiei trebuie sa se fundamenteze pe ore de practica. ministerul de invatamant ar trebui sa creeze platforme si deduceri fiscale pentru angajatorii care-si doresc sa ofere programe de intership pentru absolventi.

  4. Multi isi doresc sa ajunga departe dar fara sa depuna efort. In timpul scolii isi tot repeta ca nu au nevoie de studii pentru a ajunge sus, dar cand vine vorba de angajare, cand deja au crescut suficient de mult.. isi dau seama ce mare greseala au facut ignorand acele etape ale vietii.

Lasa un comentariu